SZCHPH
SZCHPH
Porušovanie PP.

Autor: Július Vida

Porušovanie PP.
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

JM
Ján Melichárek
12.09.2013, 10:38
,,,,,,,,,,,,,,,, Založil som "hniezdo nadeje a záchrany........ pre moje holuby Súvisiace recepty........holuby...plnené,marinované Pečené holuby Holubací paprikáš Holubací perkelt Holubäcia polievka so strúhankou http://www.gurman.sk/recept-plnene-holuby-AAA1647/ http://varecha.pravda.sk/recepty/marinovane-pecene-holuby-fotorecept/11885-recept.html http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-holub-fotorecept/40320-recept.html Pokiaľ pri varení a pečení používame víno, je na mieste upozorniť Vás, že i víno je súčasťou reťazca procesu tepelnej prípravy jedál a veľmi ovplyvňuje konečný výsledok nášho snaženia. Pojem "lacné víno na varenie" je scestný, mali by sme sa ho vyvarovať. ...Totižto veľa ho vypijeme než holúbky pripravíme
ĽH
Ľubomír Hovančík
11.09.2013, 19:12
Nebolo by lepšie založiť "Hniezda nadeje-záchrany? o:)))))))))))
ĽJ
Ľudovít Jančok
11.09.2013, 15:15
Zdravím Vás. Mne to vychádza tak, že kto sa na nahláseného holuba neozve,tak si ho neváži a nemá oňho záujem. Čo tu prosím Vás riešite? Vám nie je treba, majiteľovi nie je treba nuž............. Pozdravujem Ludvik.
JB
Jaroslav Boros
11.09.2013, 13:43
Nie je to naše predsedníctvo SZ CHPH podobné parlamentu ? Co poviete priatelia holubári
MB
Milan Blahovský
11.09.2013, 08:00
Od výkladu PP je tu výcvikár SZ.
JČ
Jozef Čuboň
11.09.2013, 06:15
Pán Dziak, mne vôbec neide o to, aby som lietal so zaletenými holubami a myslím, že ani nikomu, čo sú tejto myšlienke naklonení. Ja som dôraz kládol na posledné dve vety, teda, že pôvodní majiteľa sa budú viac zaujímať o zaletené holuby a aspoň trošku sa obmedzí utratenie takýchto holubov. Mňa najviac štve to, že pri mojom počte holubov krmim pravidelne 10 až 20 % holubov naviac a o tieto holuby nejaví nikto najmenší záujem. Nie je to len u mňa, V iných príspevkoch čítame, ako chovatelia prosia o nahlásenie ích holubov a keď sú takéto holuby nahlasované odozva nie je žiadná. Preto si myslím, že tento problém by sa mal začať riešiť.
JB
Jaroslav Boros
11.09.2013, 01:33
Pekné príspevky lenže čo ja viem tak mnoho chovatelov si to vysvetluje po svojom a to z toho dôvodu že to nie je zrozumitelne napísané v pretekovom poriadku kde sa píše že cudzí holub nesmie byť zaradeny do pretekovych výsledkov ale nie do počtu nasadených holubov čo tvrdia niektorý chovatelia a nasadia len cudzie holuby aby ich bolo dost pri nasadzovaní čo do počtu Milan B. pekne Ta prosím vysvetli to všetkym nech to maju jasné ved niekto nasadi 2O svojich 5 cudzích a napíse počet nasadených 25 a ak to platí tak je to skreslovanie výsledkov lebo povie že on ho predsa nekonštatoval Julo Vida myslím si že to máte perfektne ošetrené pozdravujem Ta Jaro
RM
Robert Molnár
10.09.2013, 19:53
tak odteraz a nehnevajte sa, cudzi holub to ma u mna vyriesene!!!!!!
ĽD
Ľudovít Dziak
10.09.2013, 19:35
PÁN ČUBOŇ, ČO KEĎ BY SA TEN HOLUB NASLEDUJÚCU SEZÓNU ROZMYSLEL A VRÁTIL SA NA MATERSKÝ HOLUBNÍK? AKO BY STE TO POTOM RIEŠILI? HOLUB BY MAL U DVOCH CHOVATEĽOV KARTIČKU O POVODE. NEPRETEKAŤ S CUDZÍMI HOLUBAMI BEZ DOVOLENIA MAJITEĽA. NIEKTO HĽADÁ AKO SA TO DÁ INÝ AKO SA TO NEDÁ. A ŠPEKULANTI BUDÚ STÁLE. DAJME HOLUBOM ŠANCU VRÁTIŤ SA DOMOV. NECH SA DARÍ. ĽUDO DZIAK [%sig%]
JČ
Jozef Čuboň
10.09.2013, 19:01
Myslím si, že by mohla byť daná lehota, povedzme 30, alebo 60 dní a ak do tejto doby si pôvodný majiteľ holuba neuplatní naň nárok, mohol by nový majiteľ s holubom pretekať. Ako doklad by mohol postačovať výpis z hlásení holuba buď z internetu, prípadne iného verejného oznamu. Do úvahy by ale prichádzala až následujúca sezóna / v jednom roku nemôže holub pretekať z dvoch holubníkov/. Možno by sa zamedzilo utrateniu holubov. Mohlo by to mať efekt aj v tom, že majitelia by hláseným zaleteným holubom venovali väčšiu pozornosť a hlásili sa o ne.
TB
Tibor Balogh
10.09.2013, 18:26
Volakedy ked sa neozval majitel na hlaseneho holuba SZCHPH vydavalo duplikaty kartičiek za príslušnú cenu.
RM
Robert Molnár
10.09.2013, 17:54
podla mojho nazoru neviem ako ostatny si myslim ze ked je holub hlaseny aspon 3x a majitel sa neozve mohol by s nim zavodit. napr. vytvorit hlasenia sk holubov podla oblasti. nakolko nie kazdy chovatel ma internet a popripade by ho kolegovia z oblasti informovali o jeho zaletenom holubovi. ak sa neozve, s holubom by bolo mozne zavodit aby sa neutratil. aky mate na to nazor?
JM
Július Marton
10.09.2013, 14:26
Pán Adamík,som rád,že to beriete z humorom aj tak každý si robí podľa svojich zabehnutých kolají.Niekto dodržiava striktne predpisi ,tí čo režú budú rezať ďalej a mi obyčajný budeme vyvážať ako keby sa nič nestalo. P.S. jedol ste tú polievku,aká bola ,nebola moc hustá? A nenechajte sa vytočiť teoreticky ste zdatný prakticky neviem posúdiť.Možno ,že sa niekedy stretneme a hodíme reč.
MB
Milan Blahovský
10.09.2013, 14:11
Už som to kdesi raz uviedol v DF. V Kanade akonáhle je holub hlásený, je povinnosťou majiteľa holuba reagovať , v opačnom prípade bude disciplinárne riešený. Netvrdím, že to musí byť aj u nás, ale tak to kdesi funguje a možno majú pokoj.
ZA
Zdeňek Adamík
10.09.2013, 14:09
Pane Molnár, dostal jste můj mail s odkazem?
ZA
Zdeňek Adamík
10.09.2013, 12:05
Ne kartičky nevrací, možná si z nich dělá polévku. Dávám mu i svoje, ročně tak 50 ks, co vyřadím. Protože, stejně jako každý, odchovám tak 10% špičkových závodníků. Jen někteří si to neuvědomují nebo nedokáží připustit. Má malý důchod.
LZ
Ladislav Zubaj
10.09.2013, 12:04
Zaletené holuby sa dajú jednoducho poriešiť. Tým čo píšu,že zaletené holuby sa nemôžu nasádzať a ten chovateľ ktorý nenahlási je zlodej nemajú vôbec pravdu. Holub, ktorý sa zastaví na mojom holubníku je zlodej ako aj jeho majiteľ lebo nachoval holuby , ktoré sa nevedia na jeho holubník vrátiť a vyžierajú čiže kradnú moje krmivo. 1.Zaleteného holuba je chovateľ povinný nahlásiť na stránku SZ. 2. Pôvodný majiteľ je povinný si uvedeného holuba prevziať zadarmo do 5dní od zverejnenia na stránke SZ. 3.V prípade že nereaguje a holuba si neprevezme do 5dní je povinný uhradiť všetky náklady ,ktoré s týmto holubom vznikli odo dňa nahlásenia(Krmivo,telefóny, preprava na domovský holubník) 4.Pokiaľ škodu neuhradí a neváži si svoje vlastné holuby a nie je ochotný uhradiť náklady , kt. spôsobil sám svojím nezodpovedným prístupom bude vyradený zo SZ. Týmto pádom máte všetko poriešené a nemusíte tu vypisovať teórie o zaletených holuboch.Mám s tým veľké skúsenosti ročne nahlásim veľké počty holubov a pokiaľ to nie je špičkový závodník tak pôvodný majiteľ nie je ochotný za svojho vlastného holuba dať ani cent lebo je mu jedno čo s holubom je a že žerie a vykráda cudzí holubník.
JM
Július Marton
10.09.2013, 11:42
Chlapy to chce klídek,je tu ďalšia možnosť.Zobrať holuba do ruky a dohovoriť mu a presvedčiť ho v prípade zobrať mapu,ukázať mu kde sa nachádza a kde má letieť.Pohroziť mu,keď sa vráti späť tak mu priložíte nožík na krk,alebo ho dáťe zožrať dravcovi,Zrejme si to rozmyslí a už viacej nepríde. P.S. Ja radšej ostanem pri tej starej metode :Do koša vyviesť a neni o čom.Marton Julo Pán Adamík ono sa to spraví.Chcem sa opýtať ten Váš známy pojedač holubov,tie kartičky to má ako prílohu,alebo Vám ich vracia.
JČ
Jozef Čuboň
10.09.2013, 11:17
Môj známy zas hovorieva, "Na hlúposť ne najlepšie nereagovať".
ZA
Zdeňek Adamík
10.09.2013, 10:59
No jeden můj známý občas říká: "Nervy jsou sviňa". Vidím že má pravdu.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.